Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΜΑΦΙΑ «ΕΛΕΓΧΕΙ» ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ Arab Mafia is in control of the Omonia Square


Arab Mafia is in control of the Omonia Square but the police doesn’t care.

http://kontiloforos.blogspot.com/2010/05/blog-post_3061.html

Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΜΑΦΙΑ «ΕΛΕΓΧΕΙ» ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕΙ.

Του Αντώνη Κυπρή

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, βρισκόμαστε σε ένα από τα στενά της Ομόνοιας, στην προσπάθειά μας να βρούμε μέσα στους κάδους απορριμμάτων την τσάντα που μόλις πριν από λίγες ώρες μας είχαν κλέψει με έναν άκρως κυνικό αλλά οργανωμένο τρόπο.

Η έρευνα για την ανεύρεση της τσάντας, η οποία περιείχε μερικά σημαντικά πράγματα και έγγραφα, περιορίζεται σε μια γρήγορη ματιά στους κάδους απορριμμάτων. Οι εικόνες της άκρατης παρανομίας που κυριαρχεί στην περιοχή από ημεδαπούς και αλλοδαπούς αν και μας φαίνονται οικείες, ομολογουμένως μας προκαλούν μια μικρή αίσθηση φόβου και γι’ αυτό επιταχύνουμε τις ματιές μας μέσα στους κάδους.

Φτάνουμε στην πλατεία Βάθης. Ξαφνικά μας πλησιάζουν δύο αλλοδαποί οι οποίοι γνώριζαν αυτόν που έκλεψε τη τσάντα. Ο ένας εκ των δύο, μας αποκαλύπτει ότι είναι ο αρχηγός της Αραβικής μαφίας και μας συνιστά να περιμένουμε μέχρι να μας βρει ότι χρειαζόμασταν από τη τσάντα εκτός φυσικά από τα λεφτά που περιείχε. Παίρνει κάποιον τηλέφωνο για να συνεννοηθεί– πιθανώς αυτόν που έκλεψε την τσάντα – και καθώς τελειώνει την συνομιλία του, βγάζει από έναν παρακείμενο μικρό κάδο απορριμμάτων τα μισά πράγματα και έγγραφα που μας είχανε πάρει. Παράλληλα, μας δίνει να καταλάβουμε ότι εάν θέλουμε και τα υπόλοιπα, θα πρέπει να τον πληρώσουμε. Αρνηθήκαμε την πρότασή του – άλλωστε δεν είχαμε άλλα χρήματα – και με γρήγορα βήματα απομακρυνθήκαμε από την πλατεία.

Καθώς απομακρυνόμασταν, διάφοροι περαστικοί- άγνωστοι μας ρωτούσαν αν μας έδωσαν τα αντικείμενα μας. Το γεγονός αυτό μας μαρτυρά ότι πρόκειται για μια οργανωμένη σπείρα που δρα στην περιοχή και απλώνει τα πλοκάμια της σε όλους τους κλάδους της παρανομίας.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να απευθυνθούμε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής προκειμένου να μας βοηθήσουν να βρούμε και τα υπόλοιπα αντικείμενά μας. Υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας, επιστρέφουμε στην πλατεία και ξαναπιάνουμε κουβέντα με τον αρχηγό της μαφίας και τον βοηθό του, οι οποίοι αυτή την φορά μας τονίζουν ότι τα υπόλοιπα αντικείμενα που ζητάμε δεν υπάρχουν. Την ίδια στιγμή επεμβαίνει η αστυνομία και τους συλλαμβάνει ενώ εμείς επιστρέφουμε στο τμήμα με συνοδεία αστυνομικού.

Κατά την διάρκεια που κατευθυνόμαστε στο τμήμα, η αστυνομικός τονίζει με αίσθημα περηφάνιας σε έναν συνάδελφό της, ότι το αναμεταξύ τους σκορ συλλήψεων είναι 2-0 για το συγκεκριμένο βράδυ.

Φτάνουμε στο τμήμα και αφού φέρνουν τους δύο αλλοδαπούς μας εξηγούν ότι ο αρχηγός της μαφίας είναι γνωστός στην αστυνομία καθώς μέσα στον τελευταίο μήνα τον έχουν συλλάβει δύο φορές. Επίσης μας αποκαλύπτουν ότι πριν από τέσσερις μήνες αποφυλακίστηκε – μετά από τέσσερα χρόνια στην φυλακή- πληρώνοντας ένα ποσό με αρκετά μηδενικά ως εγγύηση.

Με έναν άκρως περίτεχνο τρόπο, αρνούνται να μας εξηγήσουν γιατί παραμένει ακόμα ελεύθερος, αφού γνωρίζουν ότι είναι πίσω από ότι παράνομο υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. Παράλληλα, μιλάνε και συμπεριφέροντε και στους δύο αλλοδαπούς με έναν άκρως εξευτελιστικό τρόπο, ενώ μας ζητάνε να υπογράψουμε μια κατάθεση με αλλοιωμένα τα στοιχεία που είχαμε καταθέσει. Αρνηθήκαμε να υπογράψουμε και εν τέλει για μια ακόμη φορά ο αρχηγός της αραβικής μαφίας κατάφερε να φύγει σαν κύριος από το αστυνομικό τμήμα.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Categories: Hellas (Greece)

Author:Tavernaki

Σπεσιαλιτε μεζεδες, γιδα βραστή, τυροπιττάκια, ντολμαδάκια. Οποτε έχει ορεξη ο chef μαγειρευει και κανένα άρθρο

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: