Οι «Αγανακτισμένοι» στέλνουν μια κάρτα στη Βουλή των Ελλήνων!


Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/8955 

Βούλη Ελλήνων

Εμπροσθοφύλακας
«Οι “Αγανακτισμένοι” στέλνουν μια κάρτα στη Βουλή των Ελλήνων!»
01 Ιουνίου 2011
Λάμπρος Καούλλας & Μάριος Πούλλαδος

Τα περασμένα Χριστούγεννα η ομάδα του ‘Εμπροσθοφύλακα’ ξεκίνησε μια εκστρατεία αποστολής καρτών στο Καστελόριζο με σύνθημα «Εγώ αυξάνω την γεωπολιτική μου ισχύ» [1]. Καλέσαμε όλους τους Έλληνες, Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια κάρτα ταχυδρομικώς στο νησί, με σκοπό να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό αυτό κομμάτι του Ελληνισμού. Η εκστρατεία έλαβε μεγάλες διαστάσεις στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να φθάσουν στο νησί χιλιάδες κάρτες, αλλά και βιβλία, αφού και άλλες ιστοσελίδες και οργανωμένα σύνολα συμμετείχαν στην προσπάθεια [2]. Μετά την προσπάθεια αυτή, ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας ταξίδευσε στο νησί, και σε μια επικοινωνιακού τύπου πράξη προέβη απλά σε δενδροφύτευση [3]. Παρά τον όποιο θετικό συμβολισμό της πράξης του, ο καθ’ ύλην αρμόδιος δεν προέβη και στις ανάλογες πολιτικές ενέργειες, όπως η υπογραφή της ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) με την Κύπρο, παρά τις εκκλήσεις εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης [4].

Θεωρούμε πως η τακτική αποστολής καρτών πέτυχε, και μάλιστα δημιούργησε ένα πολύ καλό προηγούμενο ειρηνικής, δημοκρατικής και ουσιαστικής παρέμβασης εκ μέρους των πολιτών, σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο συνεχώς κωφεύει, είτε αυτό αφορά λαϊκά αιτήματα, είτε ζητήματα εθνικού συμφέροντος. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, και σε μια στιγμή που χιλιάδες Ελλήνων είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά έξω από την Βουλή, είναι ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε και πάλι αυτή την τακτική, και μέσω των ταχυδρομημένων καρτών να βάλουμε, «από την πίσω πόρτα», τα δικά μας αιτήματα, με φυσικό και υλικό τρόπο, μέσα στην Βουλή.

Προτείνουμε λοιπόν όπως αποσταλούν μαζικά κάρτες, όπως έγινε με το Καστελόριζο, και στην Βουλή.Είναι ο δικός μας τρόπος να «μπούμε» ειρηνικά μέσα στο κτίριο, αυτοί που βρισκόμαστε τώρα μαζεμένοι απ’ έξω, ουσιαστικά βομβαρδίζοντας τον Πρωθυπουργό, το επιτελείο του, αλλά και τους βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων, μεταφέροντας τα αιτήματα και την αγανάκτηση μας για την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει την πατρίδα μας.

Βεβαίως, κάποιος θα αντιτείνει, πως με το να στείλουμε μια κάρτα, η οποία θα πεταχτεί στους καλάθους της Βουλής και πιθανόν να μην την δει κανείς, δεν θα αλλάξει τίποτα. Έχουμε απάντηση και γι’ αυτό! Στα πλαίσια των πειραμάτων διαφάνειας και άμεσης δημοκρατίας που λαμβάνουν χώρα αυτή την στιγμή στις κεντρικές πλατείες όλης της Ελλάδος, δημιουργήθηκε ήδη μια ξεχωριστή ιστοσελίδα (KartesAganaktismenon.blogspot.com), η οποία θα δημοσιοποιεί ψηφιακό αντίγραφο της κάρτας που στείλατε στην Βουλή! Με αυτό τον τρόπο, ακόμη και αν πεταχτεί η κάρτα σας, το αντίγραφο της θα υπάρχει για πάντα στο διαδίκτυο, για να μπορεί ο καθένας μας, να ξέρει τα αιτήματα των συμπολιτών του. Φανταστείτε επίσης τι θα σημαίνει μια τέτοια συσσώρευση αιτημάτων για τον ιστορικό του μέλλοντος, και τι συμπεράσματα θα βγάλει αναλύοντας τα δικά σου αιτήματα.

Πως θα γίνει

1. Αγοράζετε μια κάρτα και γράφετε τα αιτήματα σας.

2. Αν θέλετε, πριν την ταχυδρομήσετε: Βγάζετε μια φωτογραφία την κάρτα ή την σαρώνετε, την επισυνάπτετε σε ένα μήνυμα e-mail (προαιρετικά, μαζί με τον τίτλο ή το σχόλιο που επιθυμείτε), και την αποστέλλετε απ’ ευθείας στο aganaktismenoi.gr.karta@blogger.com (η διεύθυνση του e-mail και τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα δημοσιοποιούνται, εκτός αν το επιθυμείτε)

3. Σε λίγη ώρα το αίτημά σας και η κάρτα σας θα βρίσκονται αναρτημένα στοKartesAganaktismenon.blogspot.com

4. Ταχυδρομήστε τώρα την κάρτα στην πιο κάτω διεύθυνση:
Μέγαρο Βουλής, 100 21, Αθήνα, ΕΛΛΑΣ. Οι φοιτητές και η Διασπορά μας: Hellenic Parliament, 100 21, Athens, GREECE.

Ο καθένας μπορεί να γράψει και να αποστείλει όποια αιτήματά έχει. Ως μια καλή ιδέα, προτείνουμε τα εξής:

– Καθιέρωση του θεσμού των δημοψηφισμάτων, κάνοντας την αρχή με δημοψήφισμα για το Μνημόνιο και την οικονομία.

– Οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο, και έπειτα με τις γειτονικές φιλικές χώρες (Ιταλία, Αλβανία, Αίγυπτος, Λιβύη).

– Άρση βουλευτικής ασυλίας, δίωξη και δήμευση των περιουσιών όσων καταχράστηκαν τα δημόσια ταμεία.

– Αυστηρή περιφρούρηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων και μέτρα προς αντιμετώπιση του δουλεμπορίου-λαθρομετανάστευσης.

Η πράξη αποστολής καρτών αποτελεί επίσης και άμεση απάντηση προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος σε δηλώσεις του μίλησε για παγκόσμια προβλήματα τα οποία θα επιλυθούν, δήθεν, στα πλαίσια μιας «παγκόσμιας διακυβέρνησης» [5]! Ε λοιπόν, τα προβλήματα μας είναι εθνικά, τοπικά, είναι συγκεκριμένα και επηρεάζουν πρώτα και κύρια την ελληνική κοινωνία στα χώματα που την γέννησαν. Η άμεση Δημοκρατία που ζητούμε προέρχεται από τους Έλληνες, για τους Έλληνες στο δικό τους «εθνικό σύστημα».

Βεβαίως και τα αιτήματα μας δεν εξαντλούνται εδώ, αλλά είναι ένα καλό έναυσμα ιεράρχησης αναγκών του λαού μας, και μια πρώτη απόπειρα σαφούς κωδικοποίησης των απαιτήσεων μας, ούτως ώστε το κίνημα των «Αγανακτισμένων» να μην παρακμάσει σε μια φιέστα αποσυμπίεσης της λαϊκής οργής που δεν θα καταφέρει τίποτα, αλλά να εξελιχθεί σε ένα κίνημα «Συνειδητοποιημένων» που απαιτεί πρακτικές λύσεις.

Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει ένα βουνό κάρτες στον Μωάμεθ!

—–

[1] ‘Εμπροσθοφύλακας’ (24/12/2010) «Εκστρατεία Εμπροσθοφύλακα: Στέλνω μια κάρτα στο Καστελόριζο!»

[2] Μερικά από τα σχετικά δημοσιεύματα: ‘Παρατηρητής Φθιώτιδας’ (12/04/2011) «Στέλνω μια κάρτα στο Καστελόριζο»‘Λόγιος Ερμής’ (18/02/2011) «Βροχή τα γράμματα και οι ευχές στο Καστελόριζο!»,  Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έστησαν τραπεζάκια με κάρτες για αποστολή: Έπαλξη Πανεπιστημίου Κύπρου’ (14/03/2011) «Στηρίζουμε το Καστελόριζο!», ενώ η ιστοσελίδα ‘24grammata.com’ προέκτεινε την εκστρατεία μας προτείνοντας να αποσταλούν βιβλία: «Στείλτε ένα ΒΙΒΛΙΟ, ακόμα και απ΄ αυτά που έχετε ήδη διαβάσει, στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ». Ο Στρατηγικός Αναλυτής Δρ. Νίκος Λυγερός αναφέρθηκε στην συμβολική αυτή πράξη σε δύο κείμενά του: Perfection 12 3 3/2011, Opus 7086, «Τι θα γίνει με το Καστελόριζο; (διάλογος)»Perfection 12 2 2/2011, Opus 6974, «Η Μυκονοποίηση του Καστελόριζου».

[3] ‘DefencePoint.gr’ (30/03/2011) «’Σκληρή’ απάντηση της Αθήνας: Δενδροφύτευση στο Καστελόριζο»

[4] Σχετική αναφορά κάνει ο Καθηγητής Νίκος Λυγερός σε συνέντευξη του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ‘Όμορφη Πόλη’ (25/05/2011), εκπομπή «Τα νέα της πόλης», όπως και στην ομιλία του στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (24/05/2011) «Στρατηγική ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και επιπτώσεις της στην Οικονομική Κρίση». Δείτε επίσης την μαρτυρία του Διευθυντή Υπηρεσίας Ενέργειας της Κύπρου Σόλων Κασίνη στους «Νέους Φακέλους» τον Ιανουάριο του 2011. ‘Skai.gr’ (24/01/2011) «Η Ελλάδα, το πετρέλαιο, η υφαλοκρηπίδα, το Καστελόριζο». Ολόκληρη η εκπομπή: ‘Νέοι Φάκελοι’, «Πετρέλαιο στο Αιγαίο: μια παλιά ιστορία». Η απόφαση για παγοποίηση της οριοθέτησης: ‘Ελευθεροτυπία’ (05/05/2011) «Δρούτσας: Δεν μας δίνει κάτι παραπάνω η οριοθέτηση της ΑΟΖ»

[5]

Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος, ‘Real.gr’ (01/06/2011) «Αναφορές Παπανδρέου – Σαμαρά για τους ‘Αγανακτισμένους’». Δείτε τις δηλώσεις:http://www.youtube.com/watch?v=Qg6wOgiAuScTags: , , , , ,

Categories: Austerity, Economy, GLOBALISATION, Hellas (Greece), IMF, Monetary fund

Author:Tavernaki

Σπεσιαλιτε μεζεδες, γιδα βραστή, τυροπιττάκια, ντολμαδάκια. Οποτε έχει ορεξη ο chef μαγειρευει και κανένα άρθρο

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: